Carel BRouwers

Welkom op mijn nieuwe website! Ik ben van plan om op deze geheel vernieuwde site van me te laten horen, zien en lezen. Muziek en beeldmateriaal dus én een persoonlijk blog. Als ik iets interessants of amusants heb te melden schrijf ik een stukje. Dat is het idee. Tevens kondig ik hier al mijn toekomstige activiteiten aan. Mijn muzikale optredens in verschillende samenstellingen, maar ook mijn lezingen in theaters en exposities van mijn schilderijen.

Twee weken geleden speelde ik met Diamond Dogs in Manifesto twee sets met fantastische songs van David Bowie. Bowie is mijn held en mentor. Iemand die ontzettend veel invloed op mij heeft uitgeoefend zonder dat hij ooit van mijn bestaan heeft geweten. Best een rare gedachte eigenlijk… Ik vond het fantastisch om in de huid van mijn voorbeeld te kruipen. Het optreden was een hoogtepunt voor mij persoonlijk in een heel lange tijd!

Nu ben ik echter druk bezig met de laatste spreekwoordelijke loodjes met betrekking tot de release van mijn 3e soloplaat Willing, Able & Available’. Zo was ik even Bowie, nu ben ik weer Brouwers…

Toch kruip ik binnenkort opnieuw in de huid van de Grote Man, weliswaar in een andere vorm. Op zondagmiddag 8 maart a.s. geef ik in het Pakhuis Theater te Hoorn alweer de laatste lezing in de reeks Grote Componisten en deze is gewijd aan David Bowie. Ik begon bij Bach en vertelde in de daarop volgende lezingen over Mozart, Chopin, Mussorgsky en Rachmaninov. En nu kom ik, voor mij op geheel logische wijze, uit bij mijn laatste ‘klassieke’ inspiratiebron: David Bowie. In mijn lezing focus ik me vooral op het leven van de artiest, maar zal ik ook betogen waarom ik van mening ben dat hij moeiteloos past in de canon van de klassieke componisten. En uiteraard wordt er ook bij deze lezing live gemusiceerd… De lezing begint om 15 uur en kaarten zijn via de website van het Pakhuis Theater te bestellen. Ik zie en spreek u daar graag!